Notícies i Agenda arrow Notícies i Agenda arrow Darrers arrow Curs: Passeig històric pel romànic del Ripollès
Curs: Passeig històric pel romànic del Ripollès

El Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès organitza, conjuntament amb l'Ajuntament de Ripoll i la Universitat de Vic, un dels cursos d'estiu del centre universitari osonenc. Concretament es tracta del curs "Passeig històric pel romànic del Ripollès", que tindrà lloc des del proper 28 de juny al 2 de juliol de 2010.

El curs proposa un apropament al paisatge romànic que ha deixat petjades importants en el territori. Es posarà atenció al llegat arqueològic que va deixar el romànic, una arquitectura civil que cal tenir molt present al costat de l’arquitectura religiosa.

Aquesta primera aproximació a l’estudi del paisatge romànic ripollès se centrarà especialment en un dels seus elements bàsics: els camins.S’estudiaran diferents components del camí (hostal, ponts, obres de pavimentació i empedrats, encintament dels camins, margeres, murs de contenció, escales, fonts, passeres, etc.) juntament amb altres aspectes com la seva orografia, els colls, la seva configuració física, etc. Es posarà especial atenció als ponts romànics i es farà un primer treball de camp de documentació d’aquests elements.

Per a més informació: Universitat de Vic i Ajuntament de Ripoll


 
< Anterior   Següent >
(C) 2005 Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès