Llegendes del Ripollès

Des de fa uns dies ja es pot trobar a les llibreries el nou llibre editat pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès "Llegendes del Ripollès", una compilació de llegendes feta l'any 1926 per Josep Ribot i Calpe (1888-1974).

Durant el primer terç del segle XX aquest dibuixant barceloní va recollir a través de fonts orals i escrites les llegendes populars de la nostra comarca i les acompanya amb belles il·lustracions. Presentà el treball a un concurs sobre el Llegendari Popular Català i guanyà el premi principal. Però el treball no s'arribà a publicar mai i quedà custodiat a l'Abadia de Montserrat. Vuitanta anys després, podem gaudir dels textos de les llegendes i de les il·lustracions a través d'aquesta obra editada per la nostra entitat. El llibre conté, a més a més, un pròleg de Jordi Mascarella i Rovira, filòleg i professor de la Universitat de Girona i una presentació de les llegendes a càrrec de l'historiador i crític d'art Domènec Ribot i Martín, nét de Josep Ribot.

Pels socis del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès el llibre té un descompte del 30 %. Per adquirir-lo us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de l'adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la

 
< Anterior   Següent >
(C) 2005 Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès